Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Cupcakes Βασιλόπιτα

Για τα Cupcakes :                                                                                                                                          
Υ Λ Ι Κ Α 

4 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
1 πρέζα αλάτι (για τη μαρέγκα)
400γρ. ζάχαρη άχνη +λίγη ακόμη για το πασπάλισμα
250γρ. βούτυρο
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 βανίλια σε σκόνη
120γρ. γάλα
80γρ. κονιάκ
1/2 κγ. σόδα
3κ.γ. baking pawder
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα


T Ρ Ο Π Ο Σ  
Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η Σ


Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι
και χτυπάμε για λίγα λεπτά ώστε να γίνει μαρέγκα.Αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο.


Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο και συνεχίζουμε το χτύπημα.


 Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι καθώς και τους κρόκους από τα αβγά.
 Στίβουμε το χυμό από το πορτοκάλι. Προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ το γάλα ,το κονιάκ και τέλος το χυμό αφού πρώτα έχουμε ρίξει μέσα σ' αυτόν τη σόδα.

                                 



   Σταματάμε το χτύπημα και με μία μαρίζ ενσωματώνουμε το αλεύρι και το baking pawder.



 Τέλος ,ενσωματώνουμε τη μαρέγκα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.



Χωρίζουμε το μείγμα σε θήκες για cupcakes γεμίζοντας έως τα 2/3.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς C.


Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αφού τα cupcakes κρυώσουν τελείως.

*** Για τα γκί  από καραμέλα:

Υ Λ Ι Κ Α 

-ζάχαρη κρυσταλλική 
-χρώματα ζαχαροπλαστικής πράσινο και κόκκινο 
(εάν δεν έχουμε πράσινο αναμειγνύουμε μερικές σταγόνες μπλε και κίτρινο χρώμα σε αναλογία 1 προς 1 αντίστοιχα)

T Ρ Ο Π Ο Σ  
Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η Σ


Βάζουμε λίγη ζάχαρη σ' ένα τηγάνι, προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε ώστε να χρωματιστεί πράσινη η ζάχαρη.



Ανάβουμε το μάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να λιώνει.


Σε αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε σχέδια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι/μαχαίρι.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε καθαρό τηγάνι και για το κόκκινο χρώμα και ρίχνουμε σταγόνες πάνω στο αντικολλ. χαρτί ώστε να φτίαξουμε μικρά μπαλάκια.


Διακοσμούμε τα cupcakes.
(εάν δεν τα χρησιμοποιήσουμε την καραμέλα, διατηρούμε τα γκι στο ψυγείο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί)





                                           Καλή Χρονιά :)












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου