Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Γλυκό Κεράσι


Υ Λ Ι Κ Α 

500γρ. κεράσια (καθαρό βάρος -χωρίς τα κουκούτσια)
400γρ. ζάχαρη
1/4 ποτήρι νερό
2 κ.σ. χυμό λεμόνι


Τ Ρ Ο Π Ο Σ 
Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η Σ 

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.




 Στη συνέχεια , τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τουλάχιστον δυο ώρες.

 Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι, ανακατεύοντας συχνά προσεχτικά με μια τρυπητή κουτάλα. Ανά
διαστήματα, αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται με τη βοήθεια της κουτάλας.
 Τέλος, πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι.
 Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και μεταφέρουμε σε καθαρό βάζο.

*Αντί για κεράσια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βύσσινα. 
(Η ποσότητα είναι σχετικά μικρή , μπορείτε να τη ρυθμίσετε αυξάνοντας αναλόγως τις αναλογίες των υλικών) 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου