Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Μαρμελάδα Σύκο



 Υ Λ Ι Κ Α

1 κιλό σύκα (καθαρό βάρος)
500γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα 
1/2 ποτήρι νερό 
χυμός από 1/2 λεμόνι





Τ Ρ Ο Π Ο Σ 
Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η Σ  

 Ξεφλουδίζουμε τα σύκα τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.


 Προσθέτουμε το νερό και την κανέλα ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα σύκα για τουλάχιστον μια ώρα. 


  Βράζουμε τα σύκα σε μέτρια φωτιά ,αφαιρώντας ανά διαστήματα τον αφρό που μπορεί να δημιουργείται στην επιφάνεια. 
 Όταν η μαρμελάδα έχει την πυκνότητα που θέλουμε προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
 Τέλος, μεταφέρουμε σε καθαρά βαζάκια.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου